AKVAREL BO‘YOG‘I VA UNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI HAMDA AKVAREL BO‘YOG‘IDAN FOYDALANISH TEXNOLOGIYASI - Shavkatov Furqatbek Shuhratjon o‘g‘li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: akvarel bo‘yoqlarining kelib chiqishi, o‘ziga xos xususiyatlari, tasviriy san’atdagi o‘rni hamda akvarel bo‘yoqlaridan foydalanish texnologiyasi haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek, akvarel bilan ishlashda qo‘llaniladigan asbob-uskunalar, rang berish usullari va texnik imkoniyatlari tahlil qilinadi.
Keywords: Kalit so‘zlar: Akvarel, bo‘yoq, rangtasvir, pigment, kompozitsiya, qog‘oz, mo‘yqalam, texnologiya, rang uyg‘unligi, san’at.