ELEKTRON SHARTNOMALARNING HUQUQIY KUCHI - Rayxona Raxmonova Nabijon qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqola elektron shartnomalarning huquqiy kuchini chuqur tahlil qiladi. Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi bilan elektron savdo va bitimlar keng tarqalmoqda, bu esa ushbu turdagi shartnomalarning yuridik ahamiyatini yanada oshirmoqda. Maqolada elektron shartnomalarning shakli, mazmuni, imzolanishi va ijro etilishi bilan bog'liq huquqiy muammolar o'rganiladi. Xususan, elektron imzo, elektron hujjat aylanishi va ularning ishonchliligi masalalariga alohida e'tibor qaratiladi. Turli mamlakatlarning qonunchilik tajribalari, xalqaro normalar va amaliyotlar solishtirilib, O'zbekiston qonunchiligini takomillashtirish bo'yicha takliflar beriladi. Maqola elektron shartnomalarning huquqiy asoslarini mustahkamlash va ularni amaliyotda samarali qo'llashga xizmat qiluvchi muhim jihatlarni ochib beradi. Tadqiqot elektron tijoratning kelajakdagi rivojlanishi uchun mustahkam huquqiy poydevor yaratishga qaratilgan.
Keywords: Kalit so‘zlar: elektron shartnoma, huquqiy kuch, raqamli imzo, elektron tijorat, qonunchilik, huquqiy tahlil