TIJORAT BANKLARINING KAPITALIZATSIYA DARAJASINI YO'LLARI - Ernazarov Narmet Saparbayevich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Tijorat banklarining kapitallashuv darajasini oshirish va moliyaviy barqarorligini mustahkamlash mamlakat bank tizimining barqarorligini ta'minlashning zaruriy shartidir. Ma'lumki, tijorat banklarining kapitali bank aktsiyadorlarining mablag'lari va boshqa manbalar hisobidan shakllantiriladi. Ushbu maqolada tijorat banklarining mamlakat bank tizimidagi ahamiyati va tijorat banklarining kapitallashuv darajasi tasvirlangan.
Keywords: Kalit so'zlar: kapitallashuv, fond bozorlari, moliyaviy barqarorlik, tijorat banklari, bank resurslari, kapitalni ko'paytirish, aylanma mablag'lar.