O’QUV-BILISH FAOLIYATIDA KREATIV YONDASHUVLARNI SHAKLLANTIRISH MEXANIZMLARI - Ulasheva Marjona Bahodirovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu materialda ta’lim muassasalarida o‘quv-tarbiya jarayonini boshqarishda kreativ yondashuvning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada an’anaviy boshqaruv usullaridan voz kechib, innovatsion va ijodiy metodlarni qo‘llash orqali ta’lim sifatini oshirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida rahbar va pedagoglarning kreativ salohiyatini rivojlantirish, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatini shakllantirish hamda ta’lim muhitida erkin ijodiy atmosferani yaratishning tashkiliy-pedagogik shart-sharoitlari ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, kreativ boshqaruvning asosiy tamoyillari va uning natijasida ta’lim oluvchilarning motivatsiyasiga ko‘rsatadigan ijobiy ta’siri asoslab berilgan.
Keywords: Kalit so‘zlar: Kreativ yondashuv Ta’lim menejmenti Innovatsion boshqaruv Pedagogik mahorat Ijodiy tafakkur O‘quv-tarbiya jarayoni Kreativ kompetentlik Sinergetik effekt