HEALTHY LIFESTYLE AND GOOD HABITS: THE SECRETS TO A LONG AND HAPPY LIFE - Khalilova Shokhista Mukhammadi qizi; Allaqulova Sabrina Hasan qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya (O‘zbek tilida): Ushbu tezisda sog‘lom turmush tarzi va foydali odatlarning inson salomatligi, ruhiy barqarorligi hamda uzoq umr ko‘rishdagi ilmiy-pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalar sabab yuzaga kelayotgan gipodinamiya, noto‘g‘ri ovqatlanish va stress kabi omillar xalqaro ilmiy manbalar asosida baholanadi. Tadqiqot davomida ratsional ovqatlanish, jismoniy faollik, uyqu gigiyenasi va stress boshqaruvi bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi. Natijalar sog‘lom odatlar insonning intellektual va jismoniy faoliyatini oshirishini ko‘rsatadi.
Keywords: Kalit so‘zlar: sog‘lom turmush tarzi, jismoniy faollik, stress boshqaruvi, uyqu gigiyenasi, ratsional ovqatlanish, foydali odatlar.