THE IMPORTANCE OF EDUCATION FOR YOUNG PEOPLE - Khalilova Shokhista Mukhammadi qizi,; Xurramova Nafisa Jalgash qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya (O‘zbek tilida): Ushbu ilmiy maqolada yoshlar hayotida ta’limning ijtimoiy, pedagogik va ma’naviy ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida zamonaviy ta’lim tizimining yoshlarning intellektual salohiyati, mustaqil fikrlashi va kasbiy rivojlanishiga ta’siri ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, globallashuv va raqamli texnologiyalar davrida sifatli ta’limning yosh avlodni raqobatbardosh shaxs sifatida shakllantirishdagi o‘rni qiyosiy jihatdan baholanadi.
Keywords: Kalit so‘zlar: ta’lim, yoshlar, pedagogika, intellektual rivojlanish, mustaqil fikrlash, globallashuv, zamonaviy ta’lim.