SHAHARLARARO YO‘NALISHDA YO‘LOVCHILAR OQIMINING VAQT BO‘YICHA O‘ZGARISHINI TAHLIL QILISH ASOSIDA OPTIMAL AVTOBUS JADVALINI ISHLAB CHIQISH - Abdullayev Zikrillo Hayrullojon o’g’li; Nasirov Ilhomjon (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada shaharlararo yo‘nalishda yo‘lovchilar oqimining sutkalik va haftalik o‘zgarishi tahlil qilingan. Optimal avtobuslar soni va harakat intervallari aniqlangan. Taklif etilgan jadval yo‘lovchilar kutish vaqtini qisqartirish va transport resurslaridan samarali foydalanish imkonini beradi.
Keywords: Kalit so‘zlar: yo‘lovchilar oqimi, optimal jadval, avtobus, notekislik koeffitsiyenti, transport