YO‘LOVCHI OQIMINING NOTEKISLIK KOEFFITSIYENTINI HISOBGA OLGAN HOLDA AVTOBUS YO‘NALISHIDA HARAKAT INTERVALINI REJALASHTIRISH - Abdullayev Zikrillo Hayrullojon o’g’li; Nasirov Ilhomjon (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yo‘lovchi oqimining notekislik koeffitsiyentini hisobga olgan holda avtobus yo‘nalishida harakat intervalini rejalashtirish masalalari o‘rganilgan. Sutkalik va haftalik notekislik koeffitsiyentlari aniqlangan. Ushbu koeffitsiyentlar asosida eng gavjum va eng bo‘sh vaqtlar uchun alohida intervallar hisoblangan. Taklif etilgan usul yo‘lovchilar kutish vaqtini qisqartirish imkonini beradi.
Keywords: Kalit so‘zlar: notekislik koeffitsiyenti, harakat intervali, yo‘lovchi oqimi, avtobus, rejalashtirish.