BARQAROR RIVOJLANISH MAQSADLARIGA ERISHISHDA IJTIMOIY-IQTISODIY ISLOHOTLARNI TA’MINLASH MASALALARI - Abdusattorov Baxtiyor Bahodir o‘g‘li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezis barqaror rivojlanish maqsadlariga (BRM) erishishda ijtimoiy-iqtisodiy islohotlarni samarali ta’minlash masalalariga bag‘ishlangan. Unda O‘zbekiston Respublikasida “Uzbekistan – 2030” strategiyasi doirasida amalga oshirilayotgan islohotlarning holati tahlil qilinadi. Mavzu bugungi kunda juda dolzarbdir, chunki mamlakatimiz Barqaror Rivojlanish Maqsadlarini milliy darajada amalga oshirish jarayonida muhim bosqichni boshdan kechirmoqda. Ijtimoiy-iqtisodiy islohotlarni samarali boshqarish orqali kambag‘allikni qisqartirish, iqtisodiy o‘sishni ta’minlash va ekologik muvozanatni saqlash mumkin.
Keywords: Kalit so‘zlar: Barqaror rivojlanish, BRM, ijtimoiy-iqtisodiy islohotlar, davlat boshqaruvi, “Uzbekistan – 2030” strategiyasi, raqamli transformatsiya.