LYCIUM BARBARUM L. NI XUSUSIYATLARI VA LABORATORIYA SHAROITIDA URUG’LARINING UNUVCHANLIGI - Xudayberganov Norbek Atabayevich,; Kuramboyeva Havojon Omonboy qizi,; Otabayeva Dilrabo Iskandar qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tadqiqot ishida dorivor Lycium barbarum L. o‘simligining botanik tasnifi, geografik areali, o‘rganilish tarixi hamda farmakologik xususiyatlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida laboratoriya sharoitida turli harorat rejimlarining (+15 °C, +20 °C, +25 °C, +30 °C va +35 °C) urug‘larning unuvchanligiga ta’siri tajribalar asosida o‘rganildi hamda olingan natijalar qiyosiy tahlil qilindi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, harorat omili urug‘larning unib chiqishi va dastlabki rivojlanish jarayoniga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi aniqlandi.
Keywords: Kalit so‘zlar: Lycium barbarum L., botanik tasnif, geografik areal, farmakologik xususiyatlar, harorat rejimi, urug‘ unuvchanligi, laboratoriya tajribasi.