FLUTTER PLATFORMASI ASOSIDA GEOAXBOROT TEXNOLOGIYALARI FANIGA MO‘LJALLANGAN MOBIL ELEKTRON RESURS YARATISH - F.Sh. Shokirov,; Ibragimova Z.U., (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Geoaxborot texnologiyalari fanini o‘qitish jarayonini raqamlashtirish maqsadida Flutter platformasi asosida ishlab chiqilgan mobil elektron resursning tuzilishi, funksional imkoniyatlari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Yaratilgan mobil ilova nazariy materiallar, videodarslar, taqdimotlar, testlar hamda amaliy topshiriqlarni yagona platformada jamlash orqali talabalarning mustaqil ta’lim olish imkoniyatlarini kengaytiradi. Ilovani ishlab chiqishda Flutter SDK, Dart dasturlash tili va Firebase texnologiyalaridan foydalanilgan. Tadqiqot natijalari mobil elektron resurslardan foydalanish Geoaxborot texnologiyalari fanini o‘zlashtirish samaradorligini oshirishini ko‘rsatdi.
Keywords: Kalit so‘zlar: Geoaxborot texnologiyalari, Flutter, mobil ilova, elektron resurs, GIS, raqamli ta’lim, Firebase, mobil ta’lim.