FAVQULODDA VAZIYATLARGA OLIB KELUVCHI POTENSIAL MANBALARNI BARVAQT ANIQLASH, ULAR BO‘YICHA TIZIMLI KUZATUV VA NAZORATNI TASHKIL ETISH VA AMALGA OSHIRISH - Sartayeva Shoxista Yaxshibekovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada favqulodda vaziyatlarga olib keluvchi potensial xavf manbalarini barvaqt aniqlash, ular ustidan tizimli monitoring va nazoratni tashkil etishning nazariy hamda amaliy asoslari yoritilgan. Shuningdek, tabiiy va texnogen tusdagi xavflarni oldindan prognoz qilish, zamonaviy monitoring texnologiyalaridan foydalanish, profilaktik chora-tadbirlarni amalga oshirish hamda aholi xavfsizligini ta’minlash masalalari tahlil qilingan.
Keywords: Kalit so‘zlar: favqulodda vaziyat, monitoring, xavf manbalari, nazorat tizimi, texnogen xavf, tabiiy ofat, profilaktika, xavfsizlik, geoinformatsion tizim, barvaqt aniqlash.