KORXONADA LOGISTIKA TIZIMLARIGA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISH - Raxmonov Xokimjon (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Bugungi globallashuv sharoitida korxonalarning raqobatbardoshligini oshirishda logistika tizimlarining samaradorligi hal qiluvchi ahamiyat kasb etadi. An'anaviy logistika yondashuvlari zamonaviy bozor talablariga javob bera olmayotganligi sababli, innovatsion texnologiyalarni joriy etish zarurati ortib bormoqda. Ushbu maqolada korxonalarda logistika jarayonlarini optimallashtirishda sun'iy intellekt, katta ma'lumotlar, blokcheyn va Internet buyumlari kabi ilg'or texnologiyalarning o'rni va ularni joriy etish mexanizmlari tahlil qilinadi. Innovatsion yechimlarni tatbiq etish orqali korxonalar operatsion xarajatlarni kamaytirish, yetkazib berish zanjiri shaffofligini oshirish va mijozlarga xizmat ko'rsatish sifatini yaxshilash imkoniyatiga ega bo'ladilar. Natijada, ushbu yondashuvlar korxonalarning bozor pozitsiyasini mustahkamlash va barqaror rivojlanishini ta'minlashga xizmat qiladi.
Keywords: Kalit so‘zlar: Logistika, Innovatsion Texnologiyalar, Korxona, Yetkazib Berish Zanjiri, Raqamlashtirish, Optimallashtirish, Sun'iy Intellekt