VEB-ILOVALARDA HTTP SO‘ROVLARNI YASHIRISH (REQUEST SMUGGLING) ZAIFLIGINI AMALIY ANIQLASH VA MODELLASHTIRISH METODOLOGIYASI - Xabibullayev Jahongirbek Doniyorbek o‘g‘li,; Erkinov Jonibek Dilmurod o‘g‘li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy ko‘p qatlamli veb-arxitekturalarda HTTP so‘rovlarini qayta ishlashdagi nomuvofiqliklar murakkab xavfsizlik zaifliklarini yuzaga keltiradi. Mazkur maqola HTTP Request Smuggling zaifligini amaliy jihatdan aniqlash, serverlar o‘rtasidagi “HTTP parsing” jarayonidagi desinxronizatsiyani modellashtirish va ushbu jarayonda qo‘llaniladigan amaliy vositalarga (Burp Suite, Turbo Intruder) bag‘ishlanadi. Tadqiqot davomida “socket poisoning” (ulanishda so‘rov qismining osilib qolishi) holatlarini aniqlash bo‘yicha ikki bosqichli amaliy test metodologiyasi hamda uning natijalari batafsil tahlil qilingan.