MIOKARD INFARKTI O‘TKAZGAN BEMORLARDA KECHKI REABILITATSIYA BOSQICHINING YURAK GEMODINAMIKASI VA HAYOT SIFATIGA TA’SIRI - Hamzayev Asadbek O‘lmas o‘g‘li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Miokard infarkti yurak-qon tomir tizimining eng og‘ir va hayot uchun xavfli kasalliklaridan biri hisoblanadi. Infarktdan keyingi davrda reabilitatsiyaning kechki bosqichi bemorlarning gemodinamik ko‘rsatkichlarini tiklash, yurak funksiyasini yaxshilash va hayot sifatini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada miokard infarkti o‘tkazgan bemorlarda kechki reabilitatsiya bosqichining yurak gemodinamikasi va hayot sifatiga ta’siri yoritilgan.
Keywords: Kalit so‘zlar: miokard infarkti, reabilitatsiya, gemodinamika, yurak yetishmovchiligi, hayot sifati, jismoniy faollik, postinfarkt davr.