YOSHLARNING MA’NAVIY KAMOLOTI VA DINIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHGA XIZMAT QILUVCHI DAVLAT SIYOSATI - Jumaniyazova Intizor To‘lkinovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada yoshlar uchun keng imkoniyatlar yaratishga qaratilgan strategik vazifalar, yoshlar siyosati doirasida amalga oshirilayotgan islohotlarning mazmun-mohiyati hamda ularning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, ijtimoiy, ma’naviy va ma’rifiy sohalarni rivojlantirishga qaratilgan muhim tashabbuslarning yoshlar faolligini oshirish, ularning ijodiy va intellektual salohiyatini namoyon etish uchun zarur huquqiy asoslarni mustahkamlashdagi ahamiyati yoritilgan.
Keywords: Kalit so‘zlar: yoshlar, Harakatlar strategiyasi, Taraqqiyot strategiyasi, tashabbus, jamiyat.