FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING LINGVISTIK TALQINI - Zayniddinova Irodaxon Botirjon qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada jahon tilshunosligida frazeologik birliklar doirasida ilmiy tadqiqot olib borgan lingvist tadqiqotchilarning tadqiqotlari tahlil qilingan. Shu bilan birga, frazeologik birliklarni har tomonlama  chuqur  o‘rganish til  frazeologiyasining  ochilmagan  qirralarini  namoyon  etishda  muhim ahamiyat  kasb etadi. Frazeologiyaning rivojlanish tarixini xronlogik jihatdan ma’lum davrlarga bo’linib nazariy tahlil qilingan.
Keywords: Kalit so‘z: frazeologik birlik, idiomatizmlar, leksik-frazeologik sistema, leksikologiya.