BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNI INNOVATSION YONDASHUV ASOSIDA O‘QISH DARSLARI SAMARADORLIGINI METODIK TAKOMILLASHTIRISHGA TAYYORLASH BOSQICHLARI - Toʻychiyeva Zulfiyaxon Abdulxoliq qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini innovatsion yondashuv asosida o‘qish darslari samaradorligini metodik takomillashtirishga tayyorlash jarayonining bosqichlari nazariy va metodologik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda pedagogik tayyorgarlik jarayoni uzluksiz va bosqichma-bosqich rivojlanadigan tizim sifatida qaralib, uning asosida kompetensiyaviy yondashuv, konstruktivistik ta’lim nazariyasi va refleksiv pedagogika g‘oyalari yotishi asoslab berilgan. Shuningdek, bo‘lajak o‘qituvchilarning metodik kompetentligini shakllantirishda innovatsion texnologiyalarning o‘rni va ularning o‘qish darslari samaradorligini oshirishga ta’siri yoritilgan.
Keywords: Kalit so‘zlar. innovatsion yondashuv, metodik kompetentlik, bosqichli tayyorgarlik, o‘qish darslari, boshlang‘ich ta’lim, pedagogik texnologiyalar, refleksiya, kasbiy kompetensiya.