O‘ZBEK TILINI XORIJIY TIL SIFATIDA O‘QITISHDA KOMMUNIKATIV VA LINGVOKULTUROLOGIK YONDASHUVLAR INTEGRATSIYASI - Usmonova Zamira Jaxongirovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek tilini xorijiy til sifatida o‘qitishda kommunikativ va lingvokulturologik yondashuvlarni integratsiya qilishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Tilni o‘qitish jarayonida milliy-madaniy mazmunni kommunikativ vazifalar bilan uyg‘unlashtirishning ahamiyati asoslab berilgan. Shuningdek, boshlang‘ich (A1–A2) bosqichda ushbu yondashuvlarni amalga oshirishga oid ayrim metodik tavsiyalar keltirilgan.
Keywords: Kalit so‘zlar: kommunikativ yondashuv, lingvokulturologik yondashuv, o‘zbek tili, xorijiy til, madaniyatlararo muloqot, milliy-madaniy kompetensiya.