LINGVOKULTUROLOGIK YONDASHUV ASOSIDA O‘ZBEK TILINI XORIJIY TIL SIFATIDA O‘QITISH UCHUN TOPSHIRIQLAR TIZIMINI YARATISH - Usmonova Zamira Jaxongirovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Maqolada o‘zbek tilini xorijiy til sifatida o‘qitish jarayonida lingvokulturologik yondashuv asosida topshiriqlar tizimini ishlab chiqishning ahamiyati yoritilgan. Lingvokulturologik mazmundagi topshiriqlarni yaratishning nazariy asoslari, ularni tanlash mezonlari hamda A1–A2 darajadagi o‘quvchilar uchun qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, til va madaniyat uyg‘unligini ta’minlaydigan topshiriqlarning xorijiy o‘quvchilarda kommunikativ hamda lingvokulturologik kompetensiyani shakllantirishdagi o‘rni asoslab berilgan.
Keywords: Kalit so‘zlar: lingvokulturologik yondashuv, topshiriqlar tizimi, o‘zbek tili, xorijiy til, kommunikativ kompetensiya, milliy-madaniy mazmun, lingvokulturologik kompetensiya.