YANGI O‘ZBEKISTONDA MADANIYAT VA SAN'AT SOHASINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY YO‘NALISHLARI - Madaminov Otabek, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Yangi O‘zbekistonda madaniyat va san'at sohasini rivojlantirish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Ushbu maqola madaniyat va san'atni modernizatsiya qilish, raqamlashtirish, ijodkorlarni qo‘llab-quvvatlash hamda xalqaro hamkorlikni kengaytirish kabi zamonaviy yo‘nalishlarni tahlil qiladi. Tadqiqot madaniy merosni asrash va targ‘ib qilish, yosh iste'dodlarni kashf etish va ularga sharoit yaratish mexanizmlarini ko‘rib chiqadi. Maqolada sohada amalga oshirilayotgan islohotlarning samaradorligi va kelajakdagi istiqbollari baholanadi.
Keywords: Kalit so‘zlar: Yangi O‘zbekiston, Madaniyat, San'at, Rivojlanish, Modernizatsiya, Raqamlashtirish, Madaniy meros, Davlat siyosati