O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING QIYOSIY TAHLILI HAMDA ULARNI TARJIMA QILISH MUAMMOLARI - Kamola Xotamova Baxtiyorovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi frazeologik birliklarning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning semantik, strukturaviy va madaniy jihatdan o‘xshash hamda farqli tomonlari qiyosiy tahlil qilinadi. Shuningdek, frazeologik birliklarni tarjima qilish jarayonida uchraydigan asosiy muammolar va ularni bartaraf etish usullari yoritiladi. Tadqiqot natijalari frazeologizmlarni tarjima qilishda ekvivalentlik, milliy-madaniy xususiyatlar hamda kontekstning muhim o‘rin tutishini ko‘rsatadi.
Keywords: Kalit so‘zlar: frazeologiya, frazeologik birlik, qiyosiy tahlil, tarjima, ekvivalentlik, o‘zbek tili, ingliz tili, idiomalar.