RAQAMLI TA’LIM TEXNOLOGIYALARINING TALABALAR KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHDAGI XILMA-XIL IMKONIYATLARI - Kubyashev Kurash Egamovich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda zamonaviy oliy ta’lim tizimida raqamli ta’lim texnologiyalarining talabalarning bilim, ko‘nikma va kompetentligini rivojlantirishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan. Unda o‘quv boshqaruv tizimlari (LMS), sun’iy intellektga asoslangan intellektual o‘qitish tizimlari (ITS), kasbiy simulyatsiya dasturlari, mobil va bulutli platformalar, adaptiv dasturiy ta’minot hamda raqamli savodxonlikning ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli texnologiyalardan samarali foydalanish nafaqat alohida vositalarni qo‘llashga, balki ularni yagona ta’lim muhiti sifatida integratsiyalashga ham bog‘liq. Bunday yondashuv talabalarning raqamli kompetentligini va kasbiy ko‘nikmalarini kompleks rivojlantirish imkonini beradi.
Keywords: Kalit so‘zlar: raqamli ta’lim, raqamli kompetentlik, LMS, sun’iy intellekt, intellektual o‘qitish tizimi, adaptiv ta’lim, simulyatsiya texnologiyalari, mobil ta’lim, bulut texnologiyalari.