SUG‘URTA TO‘LOVLARINI RAQAMLASHTIRISHNING TASHKILIY-IQTISODIY MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Yakubov Toxir Yusufdjanovich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Tezisda sug‘urta to‘lovlarini raqamlashtirishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlari tahlil qilingan. Elektron murojaat, API integratsiyasi, sun’iy intellekt va avtomatlashtirilgan to‘lov vositalarining to‘lovlar tezkorligi, shaffofligi hamda operatsion samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Sug‘urta to‘lovlari tizimini takomillashtirish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: Kalit so‘zlar: sug‘urta to‘lovlari, raqamlashtirish, tashkiliy-iqtisodiy mexanizm, InsurTech, sun’iy intellekt, API integratsiyasi, avtomatlashtirish, sug‘urta bozori..