JAMOAT TRANSPORTI XIZMATLARI SIFATIGA TA'SIR ETUVCHI OMILLARNI BAHOLASH (Urganch shahri misolida) - Abdullayeva Shahzodaxon Fazliddin qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Urganch shahri misolida jamoat transporti xizmatlari sifatiga ta'sir etuvchi asosiy omillar tizimli tarzda tahlil qilingan. Shahar aholisining kundalik harakatchanligini ta'minlashda jamoat transportining o'rni, uning samaradorligiga qo'yiladigan zamonaviy talablar va mavjud kamchiliklar ko'rib chiqilgan. Tadqiqotda xizmat sifatini baholashning umumiy nazariy modellari (jumladan, SERVQUAL yondashuvi) transport sohasiga moslashtirilgan holda qo'llanilib, jadval aniqligi, transport vositalarining texnik holati, xavfsizlik, narx siyosati, marshrutlar qamrovi va xodimlarning muomala madaniyati kabi omillarning yo'lovchilar qoniqishiga ta'siri o'rganilgan. Tahlil natijalari asosida Urganch shahrida jamoat transporti tizimini takomillashtirish bo'yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: Kalit so'zlar: jamoat transporti, xizmat sifati, Urganch shahri, yo'lovchilar qoniqishi, transport infratuzilmasi, shahar harakatchanligi, marshrut tarmog'i.