MEHNAT JAMOASINI BOSHQARISHDA PSIXOLOGIK BILIMLARNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Shodiyev Bektosh Qurbonaliyev (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Mustaqillikning dastlabki yillaridayoq respublika hukumati tomonidan ishlab chiqilgan davlat va jamiyat qurilishi hamda boshqaruv strategiyasi ilg‘or g‘oyalarga asoslangan bo‘lib, milliy rahbar kadrlar tayyorlash tizimini yaratishning o‘zagini tashkil etdi. Natijada mamlakatimiz boshqaruv tizimida jahon va o‘zimizning amaliyotimizdan olinib, boy tajribalarni rad etmagan holda davlat va jamiyat qurilishining tarixiy-milliy, an’anaviy g‘oyalariga asoslangan zamonaviy boshqaruv usuliga o‘tildi.