MIOKARD INFARKTINI TASHXISLASHDA EXOKARDIOGRAFIYANING AHAMIYATI - Mirjalilov Mirshavkat; Xamidova M. A. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
​          Dolzarbligi:Miyokard infarkti (MI), odatda yurak xuruji sifatida tanilgan, yurak mushaklarining bir qismiga qon oqimi bloklanganda yuzaga keladigan hayot uchun xavfli tibbiy holat. Bu qon oqimining etishmasligi yurak to’qimalarining shikastlanishiga yoki o’limiga olib keladi, bu esa odam uchun og’ir oqibatlarga olib kelishi mumkin. Yurak xuruji yurakning doimiy shikastlanishiga va boshqa asoratlarga olib kelishi mumkin, bu butun dunyo bo’ylab o’limning asosiy sabablaridan biriga aylanadi.Har yili MI tufayli 18 mln inson vafot etmoqda.Miyokard infarktining sabablari, belgilari tushunish erta aniqlash va oldini olish uchun juda muhimdir.