КЎКРАК САРАТОНИНИ АНИҚЛАШДА МАММОГРАФИЯНИНГ АҲАМИЯТИ - Нематова Лола; Мохинур Хамидова (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Мақсад: Кўкрак саратони — сут бези тўқимасидан ривожланувчи ёмон сифатли ўсма бўлиб, дастлабки босқичларда кўпинча белгисиз кечади. Асосий симптомларига кўкракда оғриқсиз қаттиқ тугун пайдо бўлиши, терининг “лимон пўстлоғи”га ўхшаб қолиши, сўрғичнинг ичкари тортилиши ва қонли ажралиш кузатилиши киради; кеч босқичларда эса лимфа тугунлари катталашиши ва умумий ҳолсизлик намоён бўлиши мумкин.