ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA INGLIZ TILINI O‘QITISH METODLARI - Buriboyeva Shahzodabonu; Berdiqulova Mahbuba Erkinjon qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalar yordamida ingliz tilini o‘qitishning samarali metodlari tahlil qilinadi. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, interaktiv platformalar, mobil ilovalar va multimedia vositalarining ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar orqali o‘quvchilarning til ko‘nikmalarini rivojlantirish va dars samaradorligini oshirish usullari bayon etiladi.ANNOTATION. This article analyzes effective methods of teaching English using modern technologies. It highlights the importance of information and communication technologies, interactive platforms, mobile applications, and multimedia tools in the educational process. The article also discusses ways to improve students’ language skills and increase lesson effectiveness through modern technologies.АННОТАЦИЯ: В данной статье рассматриваются эффективные методы преподавания английского языка с использованием современных технологий. Освещается значение информационно-коммуникационных технологий, интерактивных платформ, мобильных приложений и мультимедийных средств в образовательном процессе. Также описываются способы развития языковых навыков учащихся и повышения эффективности уроков с помощью современных технологий.
Keywords: Kalit so‘zlar: ingliz tili, zamonaviy texnologiyalar, interaktiv ta’lim, multimedia, mobil ilovalar, onlayn platformalar, kommunikativ metod, axborot texnologiyalari, ta’lim samaradorligi, innovatsion yondashuv; Key words: English language, modern technologies, interactive learning, multimedia, mobile applications, online platforms, communicative method, information technologies, educational effectiveness, innovative approach; Ключевые слова: английский язык, современные технологии, интерактивное обучение, мультимедиа, мобильные приложения, онлайн-платформы, коммуникативный метод, информационные технологии, эффективность обучения, инновационный подход