IQLIM O'ZGARISHI VA UNING INSONLARGA TA'SIRI - Jumayeva Zulfiya; Berdiqulova Mahbuba Erkinjon qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur ishda iqlim o‘zgarishi muammosi, uning kelib chiqish sabablari hamda inson hayotiga ko‘rsatadigan ta’siri yoritilgan. Global isish, tabiiy ofatlar sonining ortishi, suv resurslarining kamayishi va sog‘liq bilan bog‘liq muammolar iqlim o‘zgarishining asosiy oqibatlari sifatida tahlil qilingan. Shuningdek, iqlim o‘zgarishining ijtimoiy va iqtisodiy hayotga ta’siri ham ko‘rib chiqilgan.ANNOTATION. This work examines the problem of climate change and its impact on human life. It analyzes the main causes of global warming, such as greenhouse gas emissions, industrial pollution, and deforestation. The study also highlights the consequences of climate change, including rising temperatures, natural disasters, water scarcity, and negative effects on human health and socio-economic development.АННОТАЦИЯ: В данной работе рассматривается проблема изменения климата и его влияние на жизнь человека. Анализируются основные причины глобального потепления, такие как выбросы парниковых газов, промышленное загрязнение и вырубка лесов. Также рассматриваются последствия изменения климата, включая повышение температуры, стихийные бедствия, нехватку водных ресурсов и негативное воздействие на здоровье человека и социально-экономическое развитие.
Keywords: Kalit so‘zlar: iqlim o‘zgarishi, global isish, ekologiya, inson salomatligi, tabiiy ofatlar, issiqxona gazlari, atrof-muhit, suv tanqisligi, iqlim muammolari.; Key words: climate change, global warming, environment, human health, natural disasters, greenhouse gases, ecology, temperature rise, water shortage, sustainability.; Ключевые слова: изменение климата, глобальное потепление, окружающая среда, здоровье человека, стихийные бедствия, парниковые газы, экология, повышение температуры, нехватка воды, устойчивое развитие.