CHET TILLARINI O‘QITISHDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH - Mehrixon Kasimova Mutalxo‘ja qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur maqolada chet tillarini o‘qitish jarayonida interaktiv metodlardan foydalanishning ahamiyati, metodik asoslari, amaliy yondashuvlari va samaradorligi yoritilgan. Interaktiv metodlarning chet tillarni o‘zlashtirishdagi o‘rni, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va didaktik vositalar bilan uyg‘unlashuvi hamda bilim oluvchilar faolligini oshirishdagi roli chuqur ochib berilgan. Maqolada, shuningdek, o‘qituvchining interaktiv muhit yaratishdagi ehtiyojlari, faoliyat namunalarining tahlili va chet tillarini o‘rganish jarayonida uchraydigan muammolarga zamonaviy jihatdan yondashuv ko‘rsatilgan.
Keywords: Kalit so‘zlar: interaktiv metodlar, chet tillarini o‘qitish, talaba faolligi, zamonaviy pedagogika, ta’lim texnologiyalari, samaradorlik, til ko‘nikmalari.