(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezis iqtisodiy rivojlanishning asosiy omillaridan biri bo’lgan raqobatning mohiyatini, uning turlarini va iqtisodiyotga ta’sirini chuqur tahlil qiladi. Tadqiqot raqobatning samaradorlikni oshirish, innovatsiyalarni rag’batlantirish, iste’molchilar manfaatlarini himoya qilish va bozor mexanizmlarining to’g’ri ishlashidagi o’rnini yoritib beradi. Shuningdek, raqobatni rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosatining ahamiyati va uning samaradorligini ta’minlash yo’llari ko’rib chiqiladi.