(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada transport logistikasining samaradorligini oshirishda geo-axborot tizimlari (GIS) va sun’iy yo‘ldosh navigatsiyasi (GPS) texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari tadqiq etiladi. Yuk tashish yo‘nalishlarini maqbullashtirishda an’anaviy usullarning kamchiliklari ko‘rsatib o‘tilib, transport tarmoqlarida marshrutlarni modellashtirishning matematik va dasturiy yechimlari tahlil qilingan. GIS xaritalari va real vaqt rejimidagi GPS ma’lumotlarining logistik xarajatlarni hamda yoqilg‘i sarfini kamaytirishdagi iqtisodiy samaradorligi nazariy jihatdan asoslangan.