(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Biologik fizika fanini o‘qitishda nazariy bilimlarni amaliy mashg‘ulotlar bilan uyg‘unlashtirish talabalarning fanni chuqur o‘zlashtirishida muhim ahamiyatga ega. Ushbu fan tirik organizmlarda sodir bo‘ladigan fizik jarayonlarni o‘rganishga qaratilgan bo‘lib, undagi nazariy tushunchalarni amaliy tajribalar, laboratoriya mashg‘ulotlari, klinik misollar va interfaol metodlar orqali mustahkamlash samarali natija beradi. Nazariya va amaliyot uyg‘unligi talabalarda mustaqil fikrlash, kuzatish, tahlil qilish va kasbiy bilimlarni real hayotiy vaziyatlarda qo‘llash ko‘nikmalarini shakllantiradi.