(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda inflyatsiya darajasining aholi turmush farovonligiga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot davomida inflyatsiyaning aholining real daromadlari, xarid qobiliyati va iste’mol darajasiga ko‘rsatadigan ta’siri yoritilgan. Shuningdek, narxlar o‘sishining ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikka salbiy oqibatlari ham ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijasida inflyatsiyani nazorat qilish va aholi farovonligini oshirish iqtisodiy siyosatning muhim yo‘nalishlaridan biri ekanligi ta’kidlangan.