(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada Flipped Classroom (teskari sinf) metodining ta’lim jarayonidagi o‘rni va afzalliklari ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda mazkur metodning o‘quvchilarning mustaqil ta’lim olish ko‘nikmalarini rivojlantirish, dars samaradorligini oshirish hamda interfaol ta’lim muhitini shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, Flipped Classroom metodining an’anaviy o‘qitish usullaridan farqli jihatlari, raqamli texnologiyalar bilan integratsiyasi hamda o‘quvchilarning tanqidiy va ijodiy fikrlashini rivojlantirishdagi imkoniyatlari asoslab berilgan. Maqolada mazkur metodni qo‘llash orqali o‘quvchilarning darsdagi faolligi, kommunikativ kompetensiyasi va amaliy bilimlarni o‘zlashtirish darajasi oshishi ta’kidlangan. Tadqiqot natijalari Flipped Classroom metodining zamonaviy ta’lim tizimida innovatsion pedagogik yondashuv sifatida muhim ahamiyat kasb etishini ko‘rsatadi.