(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ishdan asosiy maqsad temir yo‘l uchastkalarida poyezdlar o‘tkazish qobiliyatiga ta’sir ko‘rsatuvchi omillarni aniqlashdan iborat. Temir yo’l yo’nalishlarida poyezdlar harakatiga ta’sir omillar (texnik, uchastka tezligi va oraliq interval) tahlil qilindi. O‘tkazish qobiliyatini oshirish uchun poyezd uzunligini oshirish, harakat tezligini oshirish va poyezdlar oraliq interval vaqtlarini qisqartirishda vertual texnologiyasini qo’llash o’rganildi. Natijada ta’sir ko’rsatuvchi omillarni hisobga olgan holda o’tkazish qobiliyatini oshirish imkoniyatlari mavjudligi aniqlandi.