(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada agroklasterlarda ishlab chiqarish va qayta ishlash zanjirlarini takomillashtirish orqali eksport hajmini oshirishning iqtisodiy va tashkiliy-iqtisodiy yo‘nalishlari tadqiq etilgan. Tadqiqotda agroklasterlarning hududiy tashkil etilishi, xomashyo yetishtirish, saqlash, logistika, qayta ishlash hamda tayyor mahsulotni tashqi bozorlarga yetkazib berish jarayonlari o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, eksport salohiyatini oshirishda zamonaviy agrotexnologiyalar, innovatsion qayta ishlash quvvatlari, transport-logistika infratuzilmasi va xalqaro standartlarga mos sertifikatlash tizimining ahamiyati ochib berilgan.