(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Мақолада ҳудуд транспорт тизимини ривожлантиришда инфратузилмани модернизация қилиш устуворликларини баҳолаш масалалари кўриб чиқилган. Амалиётда мавжуд бўлган юк ва йўловчи ташиш нисбатига асосланган модель таҳлил қилиниб, унинг афзаллик ва чекловлари аниқланган. Замонавий транспорт тизимининг талабларини ҳисобга олган ҳолда инфратузилма сиғими, иқтисодий фаоллик ва рақамлаштириш даражасини ўз ичига олган такомиллаштирилган интеграл модель таклиф этилган. Таклиф этилган ёндашув ҳудудлар кесимида транспорт сиёсатини шакллантириш ва инвестиция устуворликларини белгилашда амалий аҳамиятга эга.