(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada maktabgacha katta yoshdagi bolalarning badiiy-ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda qo‘g‘irchoq teatrining tutgan o‘rni, pedagogik-psixologik xususiyatlari va uslubiy asoslari atroflicha tahlil qilingan. Tadqiqot davomida bolalarning estetik dunyoqarashi, sahna madaniyati, ijodiy tafakkuri hamda jamoaviy faoliyatga bo‘lgan moslashuvchanlik xususiyatlari aniqlangan. Mashg‘ulotlar tizimida ranglar terapiyasi, art-terapiya unsurlarini teatr pedagogikasi bilan integratsiya qilishning samarali yo‘llari tavsiflab berilgan.