(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yondashuvi asosida ta’lim jarayoniga jalb etishning samarali usullari tahlil qilinadi. STEAM ta’limi bolalarda ijodkorlik, tanqidiy fikrlash, muammolarni hal qilish, hamkorlikda ishlash hamda amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab beriladi. Maqolada boshlang‘ich ta’lim bosqichida STEAM elementlarini integratsiyalash, interaktiv metodlardan foydalanish, loyihaviy ta’limni tashkil etish, tajriba va modellashtirish faoliyatlarini qo‘llash kabi pedagogik yondashuvlar yoritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning yosh xususiyatlarini inobatga olgan holda STEAM faoliyatlarini bosqichma-bosqich tashkil etishning didaktik ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqot natijalari STEAM yondashuvi boshlang‘ich ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilarning fanga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish va ularni zamonaviy kasblarga tayyorlashda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.