(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda boj-tarif siyosatining tashqi savdo barqarorligini taʼminlash, importga bogʻliqlikni kamaytirish, ichki ishlab chiqaruvchilarni qoʻllab-quvvatlash hamda iqtisodiyot tarmoqlari uchun qulay tarif muhitini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, tarif stavkalarini belgilashda xalqaro amaliyot, erkin savdo rejimlarini kengaytirish, mavsumiy proteksionizm mexanizmlaridan foydalanish hamda bojxona imtiyozlarini tizimlashtirish masalalari yoritilgan. Tezisda boj-tarif siyosatini barqaror, shaffof va prognoz qilinadigan tarzda takomillashtirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ilgari surilgan.