(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda O‘zbekiston Respublikasida alkogol mahsulotlarini aniqlashda qo‘llanilayotgan 1,5 foizlik mezonni xalqaro bojxona tasnifi va texnik tartibga solish amaliyotida qo‘llaniladigan 0,5 foizlik mezon bilan uyg‘unlashtirish masalasi tahlil qilingan. Tezisda 0,5 foizlik chegarani texnik reglament va bojxona tasnifi uchun joriy etish maqsadga muvofiqligi, biroq 0,5–1,5 foiz oralig‘idagi past alkogolli yoki fermentatsiya asosidagi ayrim mahsulotlarga nisbatan yengillashtirilgan tartib belgilash zarurligi asoslab beriladi.