(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy urbanizatsiya sharoitida shahar logistikasining eng murakkab bosqichi hisoblangan "so‘nggi mil" (Last Mile Delivery) jarayonini maqbullashtirish muammolari tadqiq etilgan. Atrof-muhitga tashlanadigan parnik gazlari (CO2) miqdorini kamaytirish va shahar ichidagi yuk tashuvlarini samarali tashkil etishda "Yashil logistika" (Green Logistics) konsepsiyasining o‘rni tahlil qilingan. Maqolada ekologik yo‘nalishlarni (Eco-routing) shakllantirish, kichik tonnajli elektr transport vositalaridan foydalanish hamda shahar ichki logistik tugunlarini (Hub) to‘g‘ri taqsimlash modellarining iqtisodiy va ekologik samaradorligi asoslab berilgan.