(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada jamoat transporti orqali aholini ijtimoiy-iqtisodiy qo‘llab-quvvatlash masalalari chuqur ilmiy tahlil qilinadi. Xususan, tabaqalashtirilgan to‘lov tizimini joriy etish, raqamli nazorat va monitoring mexanizmlarining ahamiyati, imtiyozli tariflar va elektron to‘lov tizimlari orqali transport xizmatlarining adolatli va samarali tashkil etilishi, davlat subsidiyalarini optimallashtirish imkoniyatlari keng yoritiladi. Empirik tadqiqotlar va zamonaviy nazariyalar asosida jamoat transporti tizimining ijtimoiy va iqtisodiy barqarorligi uchun ilg‘or tajribalar muhokama etiladi.