(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada kon sanoatini rivojlantirish istiqbollari, uning milliy iqtisodiyotdagi ahamiyati hamda sanoatni modernizatsiya qilishning asosiy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi kon sanoatini rivojlantirish omillari, mavjud muammolar va ularni hal etish yo‘llarini aniqlashdan iborat. Tadqiqot jarayonida tizimli tahlil, statistik ma’lumotlarni solishtirish, iqtisodiy tahlil va ilmiy adabiyotlarni o‘rganish usullaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, kon sanoatini rivojlantirishda zamonaviy texnologiyalarni joriy etish, investitsiyalarni jalb qilish va ekologik xavfsizlikni ta’minlash muhim ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, mineral xomashyo resurslaridan samarali foydalanish hamda qayta ishlash sanoatini rivojlantirish iqtisodiy samaradorlikni oshirishga xizmat qiladi. Tadqiqot natijalari kon sanoatini barqaror rivojlantirish strategiyasini ishlab chiqishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.