(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada кузги буғдой орасига экилган себаргани ёзда буғдой ўримидан сўнг хайдаш хамда, кузда 15-20 см қолдириб ва қишловга қолдириб бахорда хайдаб, ғўза етиштиришда ғўзада ўғитсиз ва турли миқдорда N120P80K60 кг/га, N160P110K80 кг/га ва N200P140K100 кг/га маьдан ўғитлар қўллаш натижасида ғўзада кўсаклар сони ва уларнинг очилиш динамикасига таьсири бўйича маьлумотлар келтирилган.