(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada biomeditsina signallarini raqamli ishlashning nazariy va amaliy asoslari keng yoritilgan. Biomeditsina signallarining asosiy xususiyatlari va ularni raqamli ishlash algoritmlarining zamonaviy usullari muhokama qilinadi. Maqolada EKG, EEG kabi asosiy biomedik signallarini qayta ishlashda qo‘llaniladigan raqamli filtratsiya, diskret to‘g‘ri aylantirish, to‘lqinli transformatsiya kabi algoritmlar, ularning afzalliklari va cheklovlari hamda ularni innovatsion tibbiyot yo‘nalishlariga moslashtirish yo‘llari batafsil ko‘rib chiqiladi. Foydalanilgan adabiyotlar va kalit so‘zlar orqali maqolaning dolzarbligi va ilmiy asosliligi keng yoritilgan.