(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda onomastik ko‘lam va unda nekronimlarning onomastik birlik sifatidagi maqomi, nekronimlarni tadqiq etishning nazariy asoslari hamda jahon va o‘zbek tilshunosligida ularning o‘rganilish darajasi ko‘rsatilgan. Nekronimlarning semantik, nominativ va lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilinib, tilshunoslikda ularni alohida onomastik qatlam sifatida o‘rganish dolzarb masalalardan biri ekanligi asoslangan.