(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda O‘zbekiston Respublikasida soliq xizmati organlarining huquqlari, majburiyatlari va javobgarligini tartibga soluvchi qonunchilik normalarining amaliyotda qo‘llanilishi tahlil qilingan. Soliq ma’murchiligining zamonaviy rivojlanish tendensiyalari, soliq organlari faoliyatining huquqiy asoslari, ularning vakolatlari hamda soliq to‘lovchilar bilan munosabatlarida yuzaga kelayotgan muammolar o‘rganilgan. Shuningdek, soliq organlari faoliyatida uchrayotgan amaliy muammolar, huquqni qo‘llashdagi kamchiliklar, raqamlashtirish jarayonlarining afzallik va cheklovlari hamda xorijiy davlatlar tajribasi tahlil qilinib, qonunchilikni takomillashtirish yuzasidan ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.